Een pelgrimstocht

Enthousiast vertelt ze over de pelgrimstocht die ze samen met haar vriend heeft gemaakt naar Santiago de Compostela. Een wandeling over 1000 km; bepakt en bezakt in geregeld de brandende zon waarbij af en toe ‘ik kan niet meer’ ook naar boven komt. Nu zitten we heerlijk op een terrasje in de zon in Ede nadat we elkaar bijna dertig jaar niet meer gezien hadden. Herinneringen worden opgehaald. Het voordeel van facebook is wel dat het leggen van ‘oude’ contacten veel eenvoudiger is geworden.

Terwijl wij aan een bittergarnituur zitten, hebben we het tijdens het gesprek ook over een gezonde lifestyle. Verse groente, zelf klaar maken (dus zonder allerlei toevoegingen) heeft duidelijk de prioriteit. Een ‘pizza uit de vriezer’ van de supermarkt is ‘not done’. Ik moet toegeven dat dat bij ons lang niet altijd zo gaat hoewel we er wel bewuster op worden. Na ons gesprek krijg ik een berichtje waarbij zij zich zelf de vraag stelt waarom het ene kind wel bewust voor echte smaak kiest en de ander niet.

Een bruggetje over mijn nieuwe activiteiten bij Forever is door haar door dit gesprek snel gemaakt. Ik vertel mijn verhaal, de positieve effecten die de cleansing van 9 dagen heeft gehad en ook de veranderde mindset. De reden ook waarom ik er mee gestart ben. Ze is verbaasd dat het kannetje met de aloe-vera voor meer dan 95% uit pure aloe-vera bestaat.

De volgende morgen zit ik in de trein naar mijn werk na te denken over ons gesprek. Ik zie overeenkomsten met een bezoekje eerder deze week waarbij het gezin kiest voor biologisch eten en andere producten zonder allerlei toevoegingen. Ook toen werd duidelijk dat dat niet altijd even eenvoudig is maar dat dit wel gezorgd heeft voor vermindering van gezondheidsklachten. Het zet mij wel even stil. De vergelijking met een pelgrimstocht komt naar boven. Het doel van een dergelijke reis is ook dat je na gaat denken, tot bezinning komt. Bij zo’n bedevaart kies je ook niet de snelle route en kom je diverse hindernissen tegen. Best lastig om de moeilijke route te kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.