What’s on your mind

Een filmpje over de kracht van positief denken zette mij pas even stil. Met nadruk werd aangegeven om de dag zowel te beginnen als te eindigen met een korte video op dat gebied. “Je begint de dag zo duidelijk beter terwijl bij het naar bed gaan je onderbewustzijn ook weer een positieve mindset krijgt”.

De vraag die bij mij zelf naar boven komt is of een dergelijke start en afsluiting van de dag de plek van het bijbellezen aan het begin en einde van de dag voor velen heeft overgenomen. Eigenlijk schaam ik mij: zien wij als christenen het grote belang van de start en einde van de dag met God wel voldoende in? Het zette mij in ieder geval stil.

Bijbelse waarden komen trouwens deels in dit filmpje ook wel naar voren. Zo wordt er aandacht besteedt aan de negativiteit die ons leven kan beheersen door ander(en) niet te vergeven. Het wordt duidelijk gezien als een blokkade die een positieve instelling in de weg kan staan.

Positief denken: soms best lastig. Dat er kracht van uit kan gaan is voor mij wel duidelijk. Ik denk dat wij alleen niet vanuit onze eigen kracht moeten werken maar mogen weten dat God door ons heen wil werken. Als we dat beseffen heeft dat impact in onze manier van handelen, in onze relaties met anderen en onze Toekomstverwachting. Dat is pas echt krachtig positief denken.

Benieuwd trouwens naar je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.