Wat is het je waard?

Wat is het je waard? Geregeld stellen we ons zelf die vraag. Denk bijvoorbeeld bij het boeken van een vakantie, al dan niet investeren in je huis, de koop van een andere auto. Ik denk dat we bij materiele zaken hier vaak meer over na denken dan bij zaken als geloof en gezondheid. Zou het niet zo zijn dat we de waarde van de laatste twee categorieen er vaak pas achter komen als het (te) laat is en dat we eigenlijk ‘verkeerd geinvesteerd’ hebben?

Bij de start met de 9 daagse reinigingskuur van Forever hebben wij ons zelf die vraag ook wel gesteld. Ruim 100 euro betalen voor een aantal tabletten, shakes etc. is niet goedkoop. Nu de kuur een paar weken achter ons ligt, merken we toch dat onze mindset wel aan het veranderen is. We letten meer op wat we eten, proberen meer te bewegen waarbij dergelijke producten ons daarin wel ondersteunen. In de afgelopen week las ik een opmerking van iemand die aangaf dat hij nu meer bespaart doordat hij duidelijk op voedinggebied minder uit geeft Zelf valt het ons ook op dat de inhoud van onze boodschappenkar in de supermarkt wijzigt. Zo proberen we kant en klare pakken, met veel zout en andere toevoegingen, meer te vervangen door verse producten die we op smaak proberen te maken met o.m. verse kruiden. Het is trouwens niet zo dat wij ons zelf op een ‘strak dieet’ hebben gezet maar het eetpatroon komt wel meer in evenwicht.

In de afgelopen week kreeg ik via messenger een berichtje binnen van iemand die ik ken vanuit mijn vroegere woonplaats Elburg. Hierin gaf ze aan dat ze het bij mij zo grappig vond om te lezen over mijn enthousiasme op dit
vlak. Als je bij je zelf merkt dat gezonder leven zorgt voor meer energie, word je ook enthousiast. Dat is het mij in ieder geval waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.