Ervaringen delen

Met dit blog wil ik mijn eerste ervaringen op het ondernemerspad delen. Nadat afgelopen zondag ‘met succes’ de 9 dagen cleansing is afgerond en ik steeds positiever word over de producten van Forever, heb ik definitief besloten om mij op het ondernemerspad te begeven  als ‘FBO distributor’. Via mijn coach Marjolijn word ik uitgenodigd om mee te gaan naar een avond in Voorburg waar geïnteresseerden meer te horen krijgen over het concept. In verband met de vakantieperiode was de groep kleiner maar dat was te verwachten. Op het podium komen een paar sprekers die op een leuke wijze vertellen over hun ervaringen op dit vlak. Leuk ook om te horen dat enige scepsis daar bij de start vaak ook om de hoek kwam kijken. Naast de echte profs kwam er ook een verloskundige naar voren die dit volgens mij nu 1 tot 2 jaar deed. Zij was hiermee gestart om een extra zakcentje te krijgen om op die manier een vervanger voor de praktijk te regelen om zo samen met haar partner af en toe eens uit te gaan. Inmiddels werkt ze nog maar een paar dagen als verloskundige en wordt het inkomen gegenereerd als FBO distributor. Niet alleen bij haar, maar ook bij de andere sprekers, wordt het duidelijk dat als je zelf enthousiast bent over de producten je dit anderen ook kunt maken. Op de terugweg in de auto hebben we het er nog even over: ‘zouden we dat in de kerk als christen ook niet vaker moeten doen met het evangelie?’.

De combinatie koffie in de avonduren en alle info zorgt er voor dat ik die nacht onrustig slaap.

Toch ‘vol’ van de verhalen kan ik het niet laten om met een paar collega’s kort over het concept te praten. Bij ondermeer een collega die i.v.m. reorganisatie binnenkort de bank verlaat is interesse aanwezig. We houden contact.

Die avond sta ik weer bij coach Marjolijn en haar man Jan op de stoep. Dit keer om een aantal praktische zaken door te nemen. Best handig zo’n ‘achtervang’ voor je vragen in de opstartperiode.

Vrijdag was mijn ATV dag. Telefonisch maak ik mijn eerste ‘date’ voor komende maandag om het concept uit te leggen waarbij ik ook heb gevraagd om feedback te geven. Later op de dag volgen nog korte gesprekken met een paar vrienden/bekenden die ik op straat tegen kom. Interesse is ook hier gewekt. Naar aanleiding van een bericht op facebook krijg ik aan het einde van de middag nog een berichtje voor nadere informatie over de cleansing. Na een telefoontje volgt een bestelling. Ik geef aan dat ik hem eerst even inschrijf omdat hij op die manier 15% korting krijgt. Terwijl ik in de avond op een bbq zit krijg ik een berichtje dat de bestelling nog even niet door gaat. Afgesproken om begin volgende week hierover even te bellen.

Vandaag komt de bestelling binnen van producten van Forever die ik nog niet ken. Zelf uit proberen, enthousiast worden en je ervaringen delen. Hoort u ook niet lever ‘gedeelde ervaring’ dan een ‘verkooppraatje’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.